Titel: Rå i Gruvberget

Meddelare: O. Hennström  År: 1917

Socken/stad: Björna  By/kvarter: Hemling

Nog är det starkt rå i Gruvberget. Det är då alldeles säkert. Själva pastor Sundelin blev illa ute där en gång, så präst han var. Han hade på dagen varit i sockenbud till någon fjällby. Då han på kvällen körde hem och kom till Petbäcken, blev han ut för en massa körare, som kom emot honom. De körde, så att det var ett sådant rammel och skrammel. Ideligen fick han köra ur vägen för dem. Detta räckte ända tills han kom förbi Gruvberget. Det var inga riktiga körare. Det är då säkert. Det var nog vitra, som håller till uppe i berget.