Uppteckning nummer Lmv-M1020a

Titel: "Ron opp döra"

Meddelare: Skomakare Erik Svanberg  År: 1916

Socken/stad: Nora  By/kvarter: Lide

Då pojkarna gått på bögda "till flickorna har de haft varjehanda verser, som de läst upp utanför flickans dörr eller på fönstret. En av dessa lyder: "Hejsan flicker! Vän! opp er å sno ut er å kast asjöle västi mäska å säj n par ol, som bräst (gror) i bägge änna! I kan fell säje så pass som serapen i n grå pappersstrut. Hell ha ni bete i fell 'n å svöre i kuddn, att ni int ska säje nånting. Gör emot viljan å stig på tiljan å dra ifrån fen, som går tvärs över en å som är både dej å mej fell men. Opp å dans, för himmeln ä full tå fioler".