Uppteckning nummer Lmv-M181a

Titel: "Jag går här inne" (ringlek)

Meddelare: Signe Ersson  År: 1916

Socken/stad: Vibyggerå  By/kvarter: Sörgällsta

Uppställning: Storring, en eller flera pojkar eller jäntor inne i ringen.- Ringen går runt, och de, som är inne,spatserar i motsatt riktning under det alla sjunger:

"Jag går här inne och se omrking mig. Jag går i vårt för att söka, att söka vännen den mig behagar. Jag önskar honom få möta, möta honom med vänligt sinne. O, var välkommen min kära inne, o, var välkommen min kära! "Då tar jag honom i mina armar, (här tar man till dig en ur ringen) spatserar väst uti lunden att roa honom med spel och dans, liksom de andra var funnen, att plocka blommorna de sköna, som växer upp uti lunden gröna, som växer upu uti lunden.

1) Och dina dejeliga ögon blå, de hava mig bedragit, men detta kan jag ej undra på, jag själver sådant erfarit.

2) Men detta vilja vi varan förlåta, jag bjuder dig en annan, såta, jag bjuder dig ett ömt farväl."

1) Här ställer sig paren att hötta med fingret mot varandra.