Socken/stad: Liden

En storjägare, vars minne ännu lever friskt hos socknens allmoge var Lars Erik Larsson i Boda. Han var Holmbo född 1838 flyttade 1871 till Boda, där han livnärde sig som gevärssmed och jägare. I båda yrkena var han lika kunnig. Det berättas, att jägare från långt avlägsna landsdelar besökte honom för att få sina gevär eftersedda. Hans egna tillverkningar voro vida berömda, och ännu finnes gevär av hans hand i bruk. Som jägare hade han få likar. Trollsk och kunnig förstod han att också bättra på jaktlyckan med magiska medel. Han dog vid 74 års ålder den 5.10.1912.

Nordiska museet. Frågelista. Jaktens och fiskets folklore. Avskrift av Ulma 8317, 8318, 8319.