Uppteckning nummer LMV-M612b

Titel: Ormen kryper in i en karl

Meddelare: Orgeltrampare Anders Arnström  År: 1917

Socken/stad: Arnäs  By/kvarter: Arnäsvall

Mor min berättade detta: De hade en slåtterkarl, som var sjuklig av sig. En dag, då de var ute på slåttern, lade den där karlen sig att sova ute på marken, som ju vanligt är, då man är borta från gården. Då fick de se en orm komma och krypa in i honom-genom munnen förstås. Om en stund kom han krypandes ut, och då var han alldeles överdragen med slem. Då ormen gnidit av sig slemmet kröp han åter in i karlen. Detta upprepades tre gånger. Sedan bet han sig i stjärten och rullade bort som ett tunnband. Men efter den dagen blev karlen alldeles frisk. Han hade haft något otyg i magen, och detta hade ormen tagit bort. Detta hade min mor varit åsyna vittne till, så att det skall då verkligen vara sant.

Denna uppt. nr. 612 finns två gånger tidigare men denna uppt. nr har -612 och olik frtext.