Uppteckning nummer NM-K728

Titel: Fråga?

Upptecknare: Ernst Janson

Socken/stad: Ljustorp  By/kvarter: Edsta

Att taga ett plagg eller vad som helst. Gräva ner det på k-g låta klockorna ringa över det 9 gg säga när ja gräver ner det - ej stoppa! låta det ligga obehindrat. Jag kommer hit till dig N.N. å köper lycka å välsignelse å låt alla mina önskningar gå i uppfyllelse å det så sannt som kyrkklockorna däruppe (peka på dem men ja talar) ringer över levande och döda. Å när ja kallar på dig N.N. då skall du komma om du vill från öster eller väster från syd eller nord. Så skall du komma i vår Herre Jesu Kristi Nazarenes namn. Lämna öre, ha det ute ej där vi sova! när jag går till vebon efter det säga nu kommer jag än en gång å vill anlita dig N.N. sen får du koma från syd eller nord öster eller väster så sant som kyrkklockorna ringt över dig.

Nordiska museet. Frågelista. Läkebok. Saknar nummer därför har Länsmuseet Västernorrland gett NM-nummer. Inlämnad till Nordiska museet 1941 av fru E. Holmdahl.