Uppteckning nummer NM-M831

Titel: Ett penningband. Obs! Inte lägga bland pengar.

Upptecknare: Ernst Janson

Socken/stad: Ljustorp

att bära i protmones eller plån.

I vår Herres Jesu Kristi Nasarenes namn vill jag dig anbefalla Glad skall du på jorden gå, pengar skall du alltid få aldrig skall du utan gå Kristi kors du alltid bära få ingen olycka skall dig nå Gud skall vid din sida stå, lika sannt som Judas sållde Kristus för 30 silverpenningar så sannt skall du också få men i 3 Helligas namn F.S. å H. and.

Detta läses 3 eller 6 eller 9 ggr. På bandets mitt rita ett + säg Jesu Kristi kors.
Namnet Nasare gäller 9 dubbelt mot Kristus.

Nordiska museet. Frågelista. Läkebok. Saknar nummer därför har Länsmuseet Västernorrland gett NM-nummer. Inlämnad till Nordiska museet 1941 av fru E. Holmdahl.