FotografierBildnummerFo-8340    Ur föreningen Skönsbergs Historias bildarkiv

FotografOlle Lindström

Plats: Hellbergsgatan Skönsbergs skola Sundsvall Medelpad 

Från Hellbergsgatan, Skönsbergs skola, Skönsberg, Sundsvall
Foto : Olle Lindström
lunch
Fr.v: Svea Sundin, Karin Svensson (4) , Kjell Dahlenius (5), Sten Östman (7) Fr fönstret, höger sida: Olle Lindström, Valter Svensson (2), Märta Videll (4), Karl Dahlström (5), Arne Tjernberg (6)Av Åke Sahlin 2009-09-21 18:39:22
Jag tittar på bild nr Fo-8340 och slås av att Svea Sundin faktiskt var både min och min fars (Gunnar Sahlin) lärare i många år på Skönsbergsskolan. Rättrådig och med stort socialt patos gjorde hon sig känd som en god kraft och såg till att mindre bemedlade barn fick det de skulle ha. "Hårdingarna" Olle Lindström och Karl Dahlström fanns också med i historierna om lärana på skolan, men om dessa figurer lät det annorlunda än om Svea Sundin. Arne Tjernberg var en omtyckt slöjdlärare och det trekantiga lilla bord jag tillverkade med stöd av honom finns fortfarnde kvar i mitt hem och används dageigen så här dryga femtiotalet år senare.

Skriv kommentar

Förnamn   Efternamn  
Gatuadress Ort
E-post Säkerhetsfråga (lös räknetalet) 3 + 9 =  
 
Skriv ut  Skriv ut Dela: Facebook Twitter


Information


Du kan tyvärr inte beställa bilder som tillhör Ådalens släktforskarförening eller Skönsberg i bild, eftersom vi inte har tillgång till originalen.

Läs mer om fotosamlingenUpptäck mer


HÄLLRISTNINGAR ARKEOLOGI

BYGGNAD

UTHUS

Bindmössa

Duk

Smörask