FotografierBildnummerFo-A4773  Mapp: 299   Ur Länsmuseet Västernorrlands bildarkiv

MotivordHandelsbod

FotografBo Hellman

Plats: Norrfällsviken Nordingrå Kramfors Ångermanland 
Fotot är daterat till 1959

Fiskeläge med välbevarat kapell från 1646. Fornlämningsmiljö med stråk av kuströsen från järnåldern. Fiskeläge i god och skyddad naturhamn med traditionell bebyggelsegruppering utefter en med stranden parallel gata där båthusen ligger med gavlarna mot vattnet. Kokhusen är lokaliserade till gatans översida och gistvallar högre upp. På Halvöns högre delar finns spridda röselokaler som ligger på nivåer ned till 15 meter vilket för dessa innebär en datering till järnåldern.
(Ur Riksintressen Y-län register)
Av Monica Lundin 2003-03-21 11:32:26
Den här lanthandeln i Norrfällsviken innehade min mammas morbror och moster, Heddy och Jonas Norlander i många, många år. Jag har själv jobbat där en sommar. Det var deras sommarnöje kan man säga. Det var ju inte tal om fem veckors semester då utan det var bara att jobba på. Då handlade man över disk och det var även ett samlingsställe. Det är nog många som saknar den lilla affären.

Av Monica Lundin 2008-01-09 18:31:20
Har i efterhand fått höra att "Jonke" och Heddy var mycket snälla människor som kunde bjuda panka ungdomar på fika efter en festkväll därute i Norrfällsviken. Det var nog mycket likt dom tänkte jag när jag fått höra det.

Skriv kommentar

Förnamn   Efternamn  
Gatuadress Ort
E-post Säkerhetsfråga (lös räknetalet) 6 + 1 =  
 
Skriv ut  Skriv ut Dela: Facebook Twitter
Upptäck mer


KYRKA KYRKOGÅRD TÄTORTSBEBYGGELSE

KYRKOINTERIÖR FRIKYRKA ALTARE

KYRKA KYRKDÖRR

Teckning

Ask

Vävprov