Föremål

      

Inventarienummer: M10884 D   Sakord: Stol

Material: MahognyTyg
Teknik: SkuretVävt
Stil: Nyrokoko
Tid: 1850-1870

Brukare - Brukningsort: Härnösand SÄBRÅ Ulvvik 
Givare: FRU TEKLA SCHERMANS STERBHUS Härnösand SÄBRÅ Ulvvik 

Nyrokokostol, svängda sidostolpar, snidat överstycke och tvärband. Svängd sarg, utom den bakre, stoppad sits klädd med ljusgrönt och brunt tyg med blommönster i ljust lila, gråblått och grönt. Bakbenen fyrsidiga och något bakåtsvängda, s-formade framben med en utskuren list på var sida framtill. Under sitsen står ett oläsligt namn skrivet med blyerts.

(Ur dokumentation av PK 92-05-07).Fyrkantiga bakben och s-formade framben. En rak sarg böjd något bakåt och en avrundad framsarg. Sitsen är stoppad och klädd i ett blommigt tyg i ljusgrön färg med rosa och gula blommor. Ett gröngult möbelband går runt klädseln. Ryggdelen består av fyrkantiga ryggståndare som övergår i ett rikt dekorerat överstycke med en genombruten stiliserad dekor. Mittbrickan är också rikt prydd med genombruten dekor. Tillstånd: Gott skick

Stolar, sex stycken. Av mahogny. S-formade framben med två utskurna lister och raka bakben. Svängd sarg utom den bakre. Stoppad sits klädd med ljusbrunt tyg blommönstrat i lila, gult och grått. Ryggen har svängda sidostolpar, snidat överstycke samt snidad tvärslå. Höjd 92 cm. Rygghöjd 47 cm. Sitsdjup 43 cm.

Ulviks by, Säbrå sn.

Gåva: fru Teklar Schermans sterbhus, Ulvik. Säbrå.

(Ur lappkatalogen.)


Skriv kommentar

Förnamn   Efternamn  
Gatuadress Ort
E-post Säkerhetsfråga (lös räknetalet) 3 + 2 =  
 
Skriv ut   Dela: Facebook Twitter
Upptäck mer


HEMBYGDSGÅRD HÄRBRE

BOSTADSHUS PRÄSTGÅRD

KYRKA

Fiskfat

Mortel med stöt