Föremål

    

Inventarienummer: M12338   Sakord: Skåp , Hörnskåp

Material: BarrträJärn
Teknik: SkuretMålatSmitt

Hörnskåp, tresidig med rundad framsida. Profilerat, smalt takgesims. I överdelen en liten dörr med järnhasp. Imitten en öppen mellandel, vars sidokanter är svängda i form av en rättvänd och en bakvänd trea. I underdelen ytterligare en skåpdörr med järnhasp. I båda skåpen finns två hyllplan och är invändigt vit målad. Utvändigt är skåpet målat och marmorerat i bruna och gula nyanser med enstaka inslag av orange. Skåpet står på tre kulformade fötter.

(Ur dokumentation av PK 92-06-15).

Tillstånd: Dammigt och smutsigt.

Åtgärd: Alla målade ytor på skåp har rengjorts med en urvriden trasa i ljummet svagt diskmedelsvatten. Alla målade ytor i/på skåp har rengjorts med en urvriden svamp i ljummet svagt diskmedelsvatten.

(Ur dokumentation PK 25/7-97, JN 97-07-25).

Hörnskåp med bukig fasad. Av barrträ. Med öppen mellandel vars kant är rikt profilerad. Två dörrar, en i överdelen och en i underdelen. Skåpet står på tre st. kulformade fötter. Profilerad gesims. En hylla i det övre skåpet och en i det undre. Målat i brunt med marmorering i gult samt något rött. Invändigt målad i gulvit färg. Dörrarna stänges med små haspar av järn.

Höjden är 175 cm. Underdelens höjd är 81 cm och överdelen 94. Djupet är 40 cm.

(Ur lappkatalogen)


Skriv kommentar

Förnamn   Efternamn  
Gatuadress Ort
E-post Säkerhetsfråga (lös räknetalet) 4 + 7 =  
 
Skriv ut   Dela: Facebook Twitter
Upptäck mer


BYGGMODELL SÅGMODELL

VINTERBILD ÄLV

UTHUS

Taggtråd

Löpare

Halskläde