Föremål

      

Inventarienummer: M12344   Sakord: Skåp , Hörnskåp

Material: BarrträJärn
Teknik: SnickratGjutet

Hörnskåpet har raka former. Skåpets fasad består av ett mittstycke med en avlång dörr samt två sidostycken dekorerade med en halv spegel var. Skåpets nedre kant är något profilerad. Gesimsen är mycket framåtskjuten och profilerad samt dekorativt målad med stiliserad marmorering i blått på ljus grund.

Skåpets mittstycke består av en avlång dörr på enkla gångjärn och försedd med lås och nyckelskylt. Dörrens kanter är profilerade och blåmålade. En nedskjuten spegel i röd ram är målad med blomranka i blått och rött på ljus grund. Fasadens sidostycken är prydda med halva speglar målade med blått på ljus grund i en blåmålad kraftig ram. Skåpet i övrigt är brunmålat. Det finns tre hyllor inuti skåpet.

Tillstånd: Nyckeln fattas.

Skåp av barrträ. Med tresidig fassad och en dörr samt profilerad gesims och fotlist. Brunmålat. Dörrspegel å fasaden med blå ranka med små röda blommor på vit botten. Speglarna å sidostyckena har form av en halv sexkantig figur samt är målad med en blå slinga på vit botten. Listerna runt speglarna äro i rött och blått. En ranka i blått på gesimsen. Två stycken hyllor.

Höjden är 100 cm samt fasaden 31 cm bred och de två sidostyckena är 21,5 cm.

(Ur Lappkatalogen)


Skriv kommentar

Förnamn   Efternamn  
Gatuadress Ort
E-post Säkerhetsfråga (lös räknetalet) 2 + 1 =  
 
Skriv ut   Dela: Facebook Twitter
Upptäck mer


INDUSTRIOMRÅDE BIL

ORGEL

HÄRBRE MUSEIVERKSAMHET

Tavla

Skolplansch

Sax