Föremål

              

Inventarienummer: M12382 5-7   Sakord: Docka

Material: Papper

Säljare till museet: A WALLIN 

I dockskåpet med inv.nr. 5396 finnas följande föremål;

5-7. Tre st. pappersdockor, i gult bärande en bricka med en kanna på, i röd hermelinsbrämad mantel samt en i svart klänning. (Ur lappkatalogen).

5. Dockor 3 st av papper gul, röd, svart. Docka på trästome i 1700-tals klädsel. En bred vid häften kjol, en urringad överdel smal vid midjan och vikt veck runt höften.Dockan har en hög frisyr med blomsteruppsättning och spår efter fjäderanordning. Dockans ansikte är sminkad på 1700-tals viss med röda kinder,liten röd mun,höga ögonbryn och vit hud även rundt bröstet. Dräkten är i gul färg med röda och gröna prickar.Dockan håller i händerna ett tvättfat och en vattenkanna.

Mått:
H:13cm,B:11,5 cm,Di:9 cm.

Material: papper-moache,gips,trästomme.
Teknik: Formad,bränd,målad.


6.Docka på trästomme, klädd i 1700-tals kläder i en kläning i gult med förgyllda band och en kappa med huva i rödfärg med vit kantband och svarta prickar. Vid halsen är dockan prydd med ett halsband i gulfärg, Dockan har högtuppsatt hår på 1700-talsvis. Hon har haft något i händerna kanske en blombukett (en gisning bara).

Mått:
H:15cm,B:12cm,Dj:11,5 cm.

Material: Trä,papper-moache,gips.
Teknik: Formad,bränd,målad.


7. Docka på trästomme klädd på 1700-tals vis i svart kläning bred vid höften och smal i midjan. Ansiktet är smalt på 1700-talsvis målat och håret i gråfärg uppsatt högt med ex en ahtt rikt dekorerad med fjäder och blommor gjorda av papper och ylle.Vid händerna har dockan en dekorativt uppsättning av sidenband bla.

Mått:
H:17cm,B:10,5cm,Dj:8cm.

Material:papie-mache,trä,gips,siden.

Teknik: Formad,bränd.

(Ur dokumentation av KF 26/1-93).


Skriv kommentar

Förnamn   Efternamn  
Gatuadress Ort
E-post Säkerhetsfråga (lös räknetalet) 4 + 7 =  
 
Skriv ut   Dela: Facebook Twitter
Upptäck mer


MAN

FLOTTNINGSREDSKAP ÄLV

BOSTADSHUS PRÄSTGÅRD

Ur

Tekanna

Brynsticka