Föremål

      

Inventarienummer: M14770   Sakord: Pung , Dållikbursa

Material: SkinnSkinn
Teknik: HandsyttKlippt

Brukare - Brukningsort
Givare: FRU AINA GRUFMAN 
Historisk händelse, person eller ort med ankn t föremålet: HÄRADSHÖVDING PETRUS GRUFMAN STOCKHOLM 
Förutvarande ägare: DISTRIKTSLANTMÄTARE A H L ANDERSSON SOLLEFTEÅ 

Beskrivning:
Pung, maskinsydd. Överdel av maskingarvat skinn, nederdel av samma material. Nederdelen av två sidostycken och ett bottenstycke. Sidostyckena fastsydda vid bottenstycket med på ena sidan enkelt mellanlägg av grönt kläde och på den andra sidan av rött kläde. Överdelen skuren i ett stycke. I sidosömmarna dubbelvikta, gröna klädesbitar, omväxlande med bitar av enkelt, rött kläde i sömmen mellan överdel och nederdel, mellanlägg av rött kläde. Kanten på överdelen nerviken mot avigsidan och sydd till en dragsko med öppningar på båda sidor. 2 st. tvinnade skinnsnoddar som dragsnören i dragskon. Ändarna prydda med tofsar av kläde, av på ena sidan rött och grönt kläde och på den andra sidan rött, grönt och blått.

Övrigt:
Föremålet ingår i en gåva registrerad under M19740-M15809. Gåvan kommer från Aina Grufman, gift med häradshövding Peter Grufman i Stockholm. Samtliga tillhörande hennes far, distriktslantmätare A.H.L. Andersson.

Ur lappkatalogen:
Pung, av mörkbrunt skinn. Upptill dragsnöre med filttofsar i rött, blått och grönt. Runt fram- och baksidans sömmar grön och röd filtkant.


Skriv kommentar

Förnamn   Efternamn  
Gatuadress Ort
E-post Säkerhetsfråga (lös räknetalet) 2 + 8 =  
 
Skriv ut   Dela: Facebook Twitter
Upptäck mer


KYRKOINTERIÖR PREDIKSTOL ALTARE KAPELL

BONDGÅRD BOSTADSHUS

SJÖ ÅKERMARK

Sked

Duk

Matta