Föremål

    

Inventarienummer: M647   Sakord: Selbåge

Material: Trä
Teknik: SnidatMålat

Selbåge, av trä, målad i rött, blått, brunt, gult, vitt och grönt. Selbågen är snidad i låg relief med genombrutna delar. I bågens mittparti är en rund medaljong, 11 cm i diameter, med målade, stiliserade, blå blommor på vit botten. Medaljongen kröns av en båge med stiliserade, snidade blad. På ömse sidor om denna halvligger två lejon med utåtvända huvuden. De har stor brun man, stort gap med tungan ute och lång svart svans som slingrar runt kroppen. Bågen avslutas med en slinga i form av stiliserad växtornamentik. På partiet ner mot selklacken är stiliserade blommor och blad målade. Selbågen består av fem delar. De fasta, ovala selklackarna är gradade och tappade, de andra delarna tappade.

Tillstånd: Färgen är mycket lite nött. Selklacken gradspår har reparerats med en ny del som är omålad. I övrigt är bågen i mycket gott skick.


Selbåge, av trä. Målad i rött, gult, brunt, grönt och vitt, selklackarna i gråblått. Rikt snidad: krönparti i form av rund kartusch med målade gröna växtornament mot vit botten, flankerad av två tillbakablickande lejon med svansarna gående mellan bakbenen och upp utefter ena sidan, stödande mot underkäken. Under lejonen målade växtornament. Fasta, ovala selklackar. Br. 50,1 cm. H. 37 cm. (Ur lappkatalogen).


Skriv kommentar

Förnamn   Efternamn  
Gatuadress Ort
E-post Säkerhetsfråga (lös räknetalet) 1 + 2 =  
 
Skriv ut   Dela: Facebook Twitter
Upptäck mer


TÄTORTSBEBYGGELSE

BOSTADSOMRÅDE STADSBEBYGGELSE

SJÖ SLOTT SLOTT

Vävprov

Hårband

Väggfält