Föremål

      

Inventarienummer: M678 A-B   Sakord: Loka , Loka

Material: Trä
Teknik: Målat

Lokorna är målade i grönt, svart, rött och gult. Övre ändarna är plana och profilerade i en bladform, de är målade i grönt och dekorerade med stiliserad målad växtornamentik. Lokornas mittparti är profilerad i fyra längsgående fält. Det inre målat i gult och det andra i rött, det tredje och bredaste fältet är grönt med stiliserad målad växtornamentik. Det yttre fältet är svartmålat. Lokornas nedre ände avslutas med en klack i grönt. Insidan är delvis målad i grönt samt klädd med läderkudde stoppad med tagel och fästad med spik. Lokornas övre del är sammankopplade med läderrem och en bit hårbeväxt hud. Genomgående hål finns i lokornas övre del, ett par hål i mitten och ett litet hål i ena nedre delen.

Tillstånd: Färgen är skavd på vissa utsatta ställen. Två flisor har gått ur den ena överdelen. Lädret är nästan helt borta, det finns rester av kanterna och tagel. Helhetsintrycket är gott.
På den ena lokan är en lapp påklistrad, där står " No 47 Lokor för häst. Pris 4 kronor. . . "

Lokor, 1 par. Av trä. Övre ändarna formande som fågelhuvuden. Målade blad och blommor i rött och gult mot grönt. Vid kanterna vulsartadt ränder i gult, rött och svartbrunt. H. 20,5 cm.

(Ur lappkatalogen).


Skriv kommentar

Förnamn   Efternamn  
Gatuadress Ort
E-post Säkerhetsfråga (lös räknetalet) 5 + 9 =  
 
Skriv ut   Dela: Facebook Twitter
Upptäck mer


BOSTADSHUS POLISSTATION RESIDENSET

SKÅP

Skola

Teckning

Stol

Knivskaft