Upptecknare: Louise Hagberg
Meddelare: Byålderman Werner Olsson  År: 1917

Socken/stad: Borgsjö  By/kvarter: Borgsjöbyn

Snöplogs klubban hon skickas dit där den är som i tur att ploga landsvägen på vintern och när han kört sin tur som haft klubban skickar han den till den gård som är i tur nästa gång då är hon där tills de ha plogat i den gården och shikas vidare till nästa ställe men ingenting skäres in i klubban det är slut på det.

Snöplogsklubban var märkt med årtalet 1789. Af initualerna å densamma betyder H.P.S. = Hans Persson. O.O.S. Olof Olson J. ÅM. Jons Ångman. J.P.S. Jones Persson. C.P.S. Carl Persson. M.E.S. Manne Eriksson N.AS Nils Andersson. J.E.K. Johan Erik Karlsson. P.G.S. Per Gullikson O.P. Olof Persson. (= sagesmanns morfar) E.O.S. Erik Olof Sällström. S.E. Erikson.

Hammarstedska arkivett. Sociala förh. I. Byväsen.