Uppteckning nummer NM-HHA01513

Upptecknare: Louise Hagberg
Meddelare: Fru Abramsson  År: 1917

Socken/stad: Borgsjö

Det bakades mycket till jul, bakades särskildt åt barnen, olika forer, och det fick vi hvarsin del af, så vi kunde ha en stor hel rad bröd som vi fick ha för våren del och äta när vi ville, förestälde djur och ömse krokar bakade utaf råg. -Julkusen var utaf vanlig, rågdeg, rågsikt låg orörd tills det var slut på julen. När vi va' barn fick vi från jul och gudmor de skicka bröd.
Vi hade kalldkål, la´sirap i drickat och skar upp utaf julbrödet lade i det där drickat hvad julbröd vi då hade man ingen särskild da man bak i helgen. - Tjänstefolket fick tillkakor de också som de sa.

Nordiska museet. Frågelista. V. Julbröd.