Uppteckning nummer NM-MKU423_7

Upptecknare: Helmer Granbom

Socken/stad: Borgsjö  By/kvarter: Ånge

Flickornas hår flätades alltid, dock något olika. En modell var att kamma håret rakt upp över hjässan med en fläta mitt bak, en annan var att bena håret i mitten med en fläta vid vardera örat, en tredje var att klippa lugg och fläta det oklippta antingen i en eller två flätor. Vad pojkarna beträffar skulle de vara kortklippta över hela huvudet. Det finns ej hårklipningsmaskiner på den tiden i varje fall icke här, utan min farmor fick förtroendet att vara barberare, hon kunde den konsten även om hon använde färsaxen när hon gjorde min trindskalle fin.

Nordiska museet. Frågelista. NM. 174. Barn i förskoleåldern.

Ur Nordiska museets arkiv. Uppteckningsnr: KU423