Upptecknare: John Gunnar Sörensén

Socken/stad: Alnö  By/kvarter: Ankarsvik

Ankarsvik den 13 Februari 1943
Skogsindustriarbetaren
Luntmakaregatan 25
Stockholm

I anledning av Eder uppmaning i No 3 i Eder välredigerade tidning som jag högt uppskattar, och smått funderat bidraga till, med kanske något användbart alster. Får jag nu uppmuntrad av äfterfrågan på äldre visor om skogs och sågverksliv. Djärves sända några otryckta, men ur minnets fatabur hoprefsade, som på sin tid voro väl kända i Norrland.
Jag är nu 53 år. Kronisk sjuk med Invalidpension sedan juni 1939. Har varit begåvad med riklig humor och fantasi, men sjukdomen har lagt sordin på livsmodet ekonomiska bekymmer gör sitt. Skall kanske min inbillade poetiska ådrabliva mig själv och andra till uppmuntran?

Nordiska museet. Frågelista. NM. 104. Arbetssånger, bd.2, sid. 617.