Titel: Fegljus

Meddelare: Hustru Sara Stina Johansson  År: 1917

Socken/stad: Björna  By/kvarter: Nyliden

Ol. Persson i Granås gick till kyrkan en söndagsmorgon. På ett ställe vid vägen fick han se tre ljus stå och brinna. Just på den fläcken hade en son till honom dött för några år där förut. Då Ol. Persson gick hem på aftonen segnade han själv ihop där och dog. Det är omkring 25 år sedan detta skedde. En tredje person har sedan dess dött hastigt ej långt därifrån. Det, som han såg lysa, var, "fegljus". Sådana visar sig vanligen i närheten av någon gård, och de betyder, att någon snart skall dö där.