Titel: Erik Persson i Västerlo, Stöde hade även varit en duktig……………

Upptecknare: Nils Olsson

Socken/stad: Sättna

Erik Persson i Västerlo, Stöde hade även varit en duktig spelma. Persson var född 1815 och dog 1900.

Albin Lodin, Sköle, Tuna, berättar, att han 1895 fick lära sig av Persson. Persson låg i sähgen, icke på grund av sjukdom, utan på grund av onykterhet. Person brukade sända efter 10 liter brännvin i taget, sedan låg han i sängen och åt och drack till dess brännvinet var utsupet, då steg han upp, sände en ny rekvisttion till spritbolaget i Sundsvall och när denna anlände, då var det tid att intaga sähgläge på nytt.

Nordiska museet. Frågelista. Spelmän, Nr 113.