Titel: 197. En likfärd i skogen.

Meddelare: Salomon Lindgren

Socken/stad: Torp  By/kvarter: Riset

Sedan husbehovsbränningen icke längre var tillåten, förövades ganska flitigt "tjuvbränning" inom Torps socken. Så skedde även i en fäbodstuga vid Grensjöbodarna. En man vid namn "Olof-Per", Olof Petter Selander, boende i den gård vid Ljungaverk där Jonas Israelsson nu bor, var en bland dem, som deltog i den där brännvinsbränningen. En natt då han efter välförrättat värv var på hemväg och hunnit till närheten av Gransjöberget, kom en likprocession på vägen. "Olof-Per" steg åt sidan medan den drog förbi. På främsta skjutsen stod en likkista och efterföljandes sedan av en rad åkdon medförande sörjande och begravningsgäster.

Torps Hembygdsförenings Folkminnesuppteckningar, nr. 95-205, gjorda i början av 1930-talet.