Uppteckning nummer NM-MNM1207

Titel: 185. Likrodden över Torpsjön.

Socken/stad: Torp

Till vad som förut uppgivits om denna händelse torde följande böra meddelas: Gumman Ingrid Märta Hallberg, nu omkring 80 år och boende i närheten av bagare Hjärtstrand i Österhångsta, var med bland de ungdomar, som för omkring 60 år sedan vid en rodd på Torpsjön en natt råkade ut för äventyret att bogsera en likkista. Gumman Hallberg har dock uppgivit att rodden företogs från Finstasidan i riktning mot Fränstasidan. I föregående notis har uppgivits motsatsen. Om historien intresserar bör väl gumman uppsökas.

Torps Hembygdsförenings Folkminnesuppteckningar, nr. 95-205, gjorda i början av 1930-talet.