Upptecknare: Wiktor Thorstensson

Socken/stad: Haverö

Under en paus efter kaffedrickningen bekantade sig gästerna med varandra och sedan blev det middag vid dukade långbord. Om inte borddukar räckte till så användes vita lakan på borden. (Man kunde få höra sådana yttranden som "spill inte på lakanet".)

Både smörgås och andra rätter sattes fram på samma bord när det var enkelt arbetsfolk, som firade bröllop. Det var hembakat bröd, ost och kryddsill, sylta och rökt hästkött. Varmrätten bestod av köttbullar eller stek och råskalad potatis. Soppan av russin och plommon kallades svisksoppa och var en stående högtidsrätt.

Under måltiden fick karlarna supar, övriga fick nöja sig med svagdricka eller mjölk.

Nordiska Museet. Frågelista. Sp. 208. Bröllopsminnen 2.