Upptecknare: Wiktor Thorstensson

Socken/stad: Haverö

När det inte fanns tillräckligt med plats i den egna bostaden för bröllopet hyrde man in sig i en granngård där det fanns dansrum och nödiga utrymmen för servering.

Brudparet åkte efter häst till prästgården, där vigseln utfördes lördag eftermiddag. När de kommo tillbaka till hemmet voro gästerna redan samlade och bröllopet tog sin början. Man hurrade för brudparet men något skålande i rödvin förekom nog inte den gången. Vid kaffet, som serverades först, kom brännvinsflaskan fram och karlarna gjorde sig kaskar = det blandades brännvin i kaffet. Det var inte passande att kvinnorna deltog i supandet på den tiden.

Nordiska Museet. Frågelista. Sp. 208. Bröllopsminnen 2.