Folkminnen

Uppteckning nummer NM-NNM1531



Titel: Fiskpudding. (5 pers.)

Upptecknare: Edla Olovsson
Meddelare:    År: 1938

Socken/stad: Sundsvall 

Till 4 skålpund (8 hg.) gädda, 2 mindre nävar potatismjöl, 1 stop (12 dl.) gräddblandad mjölk, kryddas med socker och muskot bl. Fisken kokas och bultas. Hälften smör av fiskens vikt nedröres till fradga, sist iröres 3 äggvitor, vispade till hård skum. Hälles massan i smord och bröad form, kokas 2 timmar i vattenbad, sättes sedan en stund i ugn för att höjas.

Till sås tages, smör, mjöl, mjölk samt hårt vispade äggulorna.


Frågelista. Matberedning och måltidsseder: bd. 5, sid. 641.

Ur Nordiska museets arkiv. Uppteckningsnr: NM1531


Denna uppteckning tillhör kategorierna:
Skriv ut  Utskrift Dela: Facebook Twitter


Information


Dessa folkminnen är nedskrivna under 1900-talets första hälft. Vi vill göra dig uppmärksam på att värderingarna hos dåtidens upptecknare skiljer sig från vår tids synsätt. En del formuleringar kan därför i dag uppfattas som stötande.

Läs mer om folkminnessamlingen



Upptäck mer


FRILUFTSMUSEUM TORP VINTERBILD

KYRKOINTERIÖR KYRKA

Vy

Pincenéfodral

Vävprov

Krona