Titel: Bjäran

Socken/stad: Grundsunda  By/kvarter: Dombäcksmark

TILL FOLKMINNESSPRISTÄVLAN

BJÄRAN

Också ett annat exp. om hur det gick för två fäbodpigor vilkas namn var Ea och Maja, när dom skulle tillreda sig en dragare, det blev på följande sätt. Ea var ivrat för att få en sådan dragare, Maja ville ej och när Ea hade gjort sin dragare i ordning och skulle bestämma sig för vad hon önskade sig att han skulle dra hem, men Maja som ej var villig att gå med om saken, var då kvick att säga vad hon önskade sig så då sade Maja tvet å böss. Också gick det att Ea fick bara, tvet å böss i allt vad hon ägde och när hon orndade i fäboda med mjölkning och dylig och i allt vad hon gjorde så fick hon bara tvet å böss i allt. Men Maja gick fri från allt, ty det var ju Eas dragare, så ordnade den saken.
Jag önskar att mitt namn och adress hålles hemligt av heder.

finns efter fritext.