Uppteckning nummer LMV-M269b

Titel: Bröllopsseder

Meddelare: Levi Johansson  År: 1915

Socken/stad: Nätra  By/kvarter: Skule

Då Sällgren i Skule, nu 77 år, för 50 år sedan giftade sig, gick det till på alldeles samma sätt som det är beskrivet i anteckningarna från Vibyggerå. Dessa gamla bruk var allmänna vid giftermål rätt lång tid efteråt, men sedan blev det en tid, då de "bara for till prästen och gifte sig, " Men nu "ser det ut som om det skulle börja blomstra upp igen."
Åtskilliga "riktiga bröllop" ha förekommit under de senare åren. Men i allmänhet gifter de sig på det sättet, att de far till kyrkan eller prästgården och viger sig och sedan går till en gård i Bjästa där de beställt mat och "detta anses nuförtiden vara fint".

En annan uppteckning med nr 269 fanns. Eftersom uppteckningsnumret skall vara unikt i databasen får denna -269

Samma uppt. ävenunder rubrik I. Människan. C. Giftermål och äktenskap.c. ) Äktenskapets ingående. 2.) Bröllopet.