Titel: Att få se sin tillkommande

Meddelare: Änka Sara Persson  År: 1915

Socken/stad: Arnäs  By/kvarter: Stranne

Jon Samels Brita och jag skulle försöka få se den vi skulle ha en gång då vi var flickor. På midsommarnatten ena året gick vi till ett "trevägaskel". Jag hann inte få se mera än en hund, för i det samma skrek Brita till: "Si, n' Nils Petter Vallin i Hanabäck!"
Inte var det någon Nisse Valin där, utan det var bara "skuggan"efter honom. Men hon blev mycket riktigt gift med honom. För mig var det förkylt att få se något mera, efter som hon inte varit tyst, men det såg konstigt ut - karlen, som jag blev gift med, hade just en sån där stor gråhund, som jag såg "skuggan" av den där midsommarnatten.