Uppteckning nummer NM-MNM2095

Titel: Fattigförsörjningen i denna församling ………….

Upptecknare: P. Johnsson
Meddelare: Lantmätare Daniel Åslund  År: 1922

Socken/stad: Tuna

Fattigförsörjningen i denna församling är anförtrodd åt en därtill utsedd direktion och omkostnaderna därför äro nog kostbara. Några åtgärder till de fattigas förseende med förtjänster finnas ej vidtagna utan hava sådana fattighjon, som äro arbetsföra, tillräcklig sysselsättning i bondhus, där de efter en af fattigvårdsstyrelsens ordförande uppgjord marschordning för tillfället vistas. Dessutom skulle de nog ha tilfälle till arbetsförtjänst å bruket och sågverket, men av bristande hälsa, någon gång även vilja anlita de fattiga högst sällan dessa ställen. Ett sockenmaskasin finnes med en fond av högst 212 tunnor 12 kappor säd.

FS. Pehr Jonssons saml VIII. Fattigvård.