Titel: Drömströmming

Meddelare: Karin Berglund  År: 1916

Socken/stad: Nätra  By/kvarter: Bölen

De brukar nog ännu på skoj äta "drömströmming" för att ta reda på vem de skall bli gifta med, ungdomarna. Drömströmmingen skall ätas en torsdagskkväll. Man tar sju strömmingar direkt ur saltlaken och äter upp dem som de är och med stjärten före. Under det man äter skall man sitta på någon plats eller på något föremål, som man aldrig förr suttit på, och inte får man tala eller skratta och sen går man och lägger sig utan att först dricka. Om man nu drömmer, att någon av motsatta könet kommer och ger en att dricka, så skall man bli gift med den.