Titel: Ortens huvudsäde är korn, ……….

Upptecknare: Pehr Johnsson
Meddelare: Lantmätare N. Werner  År: 1922

Socken/stad: Torp

Ortens huvudsäde är korn, därnäst havre och mycken litet råg. Vanliga brukningssättet är, att den s.k. odalåkern eller gamla jorden ligger tvåskifte eller att hälvten trädas och hälvten besås. Likväl bruka en del på trädet sätta potatis och utså något ärter, vilket icke anses vara mattande för åkern. Lägderna eller cirkulationsjorden plöjd och odlad hårdvallsäng odlas och besås med havre, blandsäd eller korn 2 á 3 år efter vart annat och bliver vanligen det sista sädet bra gödslad samt besådd med gräfr. Sålunda besådda lägdor kunna lämna bra höväxt 5 á 6 år, då vanligen turen har återkommit att plöja dem ånyo.

PS. Pehr Johnssons saml. VI. Jordbruk.