Titel: Bli "skiten" av fåglar

Meddelare: Skräddare Olof Lundgren  År: 1917

Socken/stad: Björna

De gamla har haft för sig, att det inte skall vara bra höra en fågel första gången på våren, då man ännu är på fastande mage. I den tiden på våren, då flyttfåglarna kommer, har man därför varit mycket noga med ett förtära någon liten matbit på morgnarna, innan man gått ut, så att man ej skulle bli "sketen", som det hetat. Det är nog inte alla fåglar, man varit rädd för, men åtminstone göken och kråkan har jag hört uppgivas som farliga. Vilken olägenhet sådan skitning haft med sig, har jag däremot inte hört.