Uppteckning nummer LMV-N5122c

Titel: Tre hattklädda mamsäller i en båt

Meddelare: J. Wiklund  År: 1925

Socken/stad: Nätra  By/kvarter: Ulvöhamn

I min hemort finnes en Insjö icke långt ifrån förut nämda skrockplats denna sjö har många märkvärdiga sägen om sig. En sommar var några ungdomar ute för att meta fisk, plötsligen fick de se tre stycken Hattklädda mamsäller i en Båt nu är att märka att det är så länge sedan detta hände att Hattarna ej ens fans i modet och vad mera är att märka att i sjön fans det ingen Båt så hndelsen föreföll mystigt för undomarna vilka omedelbart vände hem och berättade vad de sett, ett häftigt åskväder med spöringar följde efter.

fortsättning sök på Uppteck. nr. 5122c