Titel: Varsel för storm

Meddelare: Hustru Anna Söderström  År: 1915

Socken/stad: Häggdånger  By/kvarter: Hof

Morfar min talade om, att några fiskare höll på med sina garn i havet här utanför. Då fick de se en man, som kom och rände skidor på öppna vatta. Då han kom mitt för dem sade han: "Tag upp edra redskaper, för här kommer en ilande storm, och jag skall till storjungfrun och stå fadder." Detta skulle vara ett sjörå, karlen vill säga. De hade nyss satt ut redskapen, men de tog upp dem och for hem, och väl var det, för där blev en förfärlig storm, så att de säkerligen mistat sin redskap, om de haft den i sjön. Men detta är bara en sägen.