Titel: På kyrkogården.

Meddelare: Torpare E. Arnberg  År: 1917

Socken/stad: Gideå  By/kvarter: Flyggsjö

En gumma i Lemmelsjö hade dött och var begraven i Gideå. Så kom Per Andersson i Skatan körandes förbi kyrkogården en kväll i sällskap med en del bönder. De hade kört kol till bruket. Den där Per var riktigt gäcksam. "Vänta en liten stund", sa han till kamraterna, "jag skall gå in på körrgåln och tala med Lemmelsjö - Kajsa!" Men där blev han inte gammal, och tyst och blek var han, då han kom tillbaka. det troddes, att han blivit för något obehag, för att han gäckats med den döda. Det tör väl vara en 60 år, sedan detta hände.