Titel: På kyrkogården.

Meddelare: Änka Elisabet Olivia Hamrén  År: 1915

Socken/stad: Häggdånger  By/kvarter: Rogsta

Svärfar min var dödgrävare och bodde i By. Han var lite ofärdig så han ville inte gå mera än nödigt. Så en sommarnatt kom han gående förbi kyrkogården. Han hade en grav att gräva och tänkte att det var så gott att han tog och grävde nu då han likt var där. Han ställde sig alltså till att gräva. Men det blev konstigt. För varje skyffel jord han kastade upp kom det sten och grus yrande tillbaka ned i graven. Han höll inte på kunna få graven i ordning. Si saken var den, att det råkade till att vara mellan 12 o 1 på natten, och då skall man inte vara på kyrkogården. Detta talade han själv om. Det hände för omkring 40 år sedan.