Titel: Trollkarlen å avrättningsplatsen.

Meddelare: F.d. hemmansägaren Olof Starrin  År: 1915

Socken/stad: Stigsjö  By/kvarter: Hanaberg

Bodings svärfar, gamla Erik Ersson i Öje var en riktig en. Ofta for han ned åt Kallbäckshållet till och lånade där hus i någon gård. Då det blev kväll bad han folket i gården inte låsa dörren, ty han ville låna sig en spade och gå ut, han hade någonting att uträtta. Då kunde han hållas till långt ut på nätterna på gamla avrättsplatsen och gräva i stupsvarta mörkret. Likadant kunde han göra även här på kyrkogården. Men då han skulle fraktas till graven, var det som han inte skulle ha lust komma dit. Ovanför kyrkan är det en mycket brant backe, som de skulle utför med liket. Dittills hade det gått bra, men där fick hästen spänna i och draga av alla krafter, och backen är så stupande brant, att det är rent farligt taga sig utför den, men då sköt den inte på för mycket.