Titel: Lik av självspillning till trollmedel.

Meddelare: Torpare Isak Pettersson  År: 1915

Socken/stad: Stigsjö  By/kvarter: Sörgården

Det är en 20 år sedan Ol Isaksson i Gårdtjän dog. Han ansågs och ville gälla för en riktig trollkarl. Det har varit många historier om honom. Bl.a. säges det, att han hade övre halvan av en död människa hängande i ett hörnskåp inne i en kammare. Då de var till honom i kinkiga ärenden, var han och talade med den där döde, men ingen fick titta in i det där skåpet. Det skulle vara en självspillning den där döde. Om det där är sanning, är inte gott att säga, men säkert är, att han gick och var mycket på kyrkogården på nätterna och hämtade dödben och dödmull, och det är förresten många, som brukar det.

Åldersuppgift saknas.