Titel: Grodans tre magiska ben.

Meddelare: Torpare Esaias Ödberg  År: 1917

Socken/stad: Grundsunda  By/kvarter: Öden

I grodan skall det finnas tre märkvärdiga ben. det ena är så beskaffat, att man blir osynlig, om man håller det i munnen. Man kan söka rätt på det genom att stå framför en spegel och stoppa det ena benet efter det andra i munnen. Då man funnit det rätta, ser man ej längre sin bild i spegeln. Med tillhjälp av det andra benet kan man göra vilken kvinna som helst kär i sig. Det är försett med en liten krok i ena ändan. Om man oförmärkt krafsar med den på ryggen åt en flicka, så blir hon alldeles "förgjord" i en. Det tredje benet duger till att avvisa besvärlig kärlek med, men om detta vet jag intet närmare.