Titel: Midsommarnattsdagg.

Meddelare: Änka Sara Larsson  År: 1915

Socken/stad: Häggdånger  By/kvarter: Häggsjö

Gubben min, Erik Larsson, dog 1910. Han var då 90 år. Då han var barn hade han och ett par andra småpojkar varit ute på midsommarnatten och haft sina fyr för sig. Så fick de se en gumma från en av granngårdarna komma med ett lakan. Hon bredde ut detta på marken och sade: "kära Lars Ersson, får jag plocka några blommor?" Då hon hade plockat en del blommor, gick hon över på nästa gärde och sade: "Kära Per Ersson, får jag plocka några blommor?" Nu är att märka, att både Lars och Per Ersson var döda. Hon skulle väl försöka dra till sig lyckan från grannarna på detta sätt.