Titel: Gamla slantar till "kuckel".

Meddelare: Skräddare Nils Erik Ritzèn  År: 1918

Socken/stad: Ådals-liden  By/kvarter: Åsmon

Ol Ersson i Sundmo dog för omkr. 28 år sedan. Han sysslade mycket med trolldom men lyckades dock ej förvärva synnerligt anseende som sådan. Sedan han var död, köpte jag av hans änka en del ålderdomliga plagg efter honom, vilka jag sände till Nord. Museet. i fickan till ett av dessa hittade jag en gammal börs, som innehöll några stycken specieriksdaler och 16-skillingar. Alla slantarna var betydligt avskavda. Han hade tagit silver ur dem till sina kuckelkurer. Börsen med slantarna återlämnade jag till änkan.

Åldersuppgift saknas.