Titel: Att skaffa folk diarré.

Meddelare: Hemmansägare Per August Uddfors  År: 1915

Socken/stad: Stigsjö  By/kvarter: Böle

De gamla har sagt, att det skall gå bra få diarré eller förstoppning på en person. Jo, man behöver bara skaffa sig av den personens spillning, borra in detta i en träbit och plugga igen hålet. Lägger man den i en bäck så får personen diarré, så länge vattnet rinner över den. Om man däremot lägger den på torra backen, blir det förstoppning. -De berättade, att det var en piga, som på spektakel gjort en klick på yxskaftet åt en av drängarna. Han gjorde det där experimentet åt henne, och hon höll på skita ihjäl sig.