Titel: Att äta "drömströmming"

Meddelare: Hustru Emma Engman  År: 1915

Socken/stad: Nora  By/kvarter: Slipsta

För att få veta vem man skall bli gift med skall man äta drömströmming. Sedan man ätit kväll i vanlig ordning, tar man nio salta strömmingar och steker dem på glöd, men man får icke skölja dem. Sen äter man upp strömmingarna med ben och innanmäte, fenor och allt. Man skall börja med stjärten och under det man äter skall man sitta på någon sak, som man icke suttit på förr. Under det man gör detta skall man hålla sig alldeles tyst och allvarsam. Så går man till sängs utan att först han druckit något. Detta upprepas tre torsdagskvällar å rad. Tredje torsdagsnatten skall man drömma att en person kommer och ger en dricka och det är just densamme, som man skall bli gift med.