Titel: Går igen i livet.

Meddelare: Änka Anna Greta Lök  År: 1914

Socken/stad: Graninge  By/kvarter: Graningebruk

Prosten Runsten hade en gång rest till Stockholm. Då hade drängarna mera fritt hemma, så att de vågade gå på bal. En natt kom en av dem sent hem på natten. För att man ej skulle höra det bullra, då han gick in, satte sig på häbbergsbron och drog av sig skorna. -Då fick han se prosten komma gåendes ut ur byggningen. Han var iklädd nattrock, och drängen såg tydligt, huru tofsarna i banden slängde om honom. Prosten var som sagt i Stockholm, men han var hemma också. Detta har drängen själv talat om för mig.