Titel: Präster och de osynlige.

Meddelare: Dagsverstorparen Nils Abraham Hansson  År: 1918

Socken/stad: Resele  By/kvarter: Överbodvill

Att det finnes osynlige, det är då alldeles säkert, för det har vi bibelordet på. Prosten Nordensson här i socknen hade en son, som var så studerad och lärd som någon kan bli. Han var teologie magister. Far och son satt en dag ute på stugubron och såg slåtterfolket arbeta uppe i Alderbacken. "Vill pappa se, huru många (osynlige) det är, som arbetar tillsammans med dem?" frågade magistren, för han kunde se de osynlige. Prosten ville inte detta utan steg genast upp och gick in. Prosten Runsten i Sollefteå kunde också se de osynlige. I hans stall var det en märr, som aldrig fick vara i fred. Beständigt stod hon där och slog och vrenskade. Stalldrängen talade slutligen om detta för prosten. Då blev denne med till stallet. Han gick in och bakom märren och syntes ta i något och leda det ut ur stallet. Vad det var, kunde drängen inte se, men prosten sade, att det var en osynlig hingst., som höll ihop med märren. - Sedan fick hon vara i fred.