Titel: Tjuven får bära åter det stulna.

Meddelare: Födorådstagare Sven Petter Svensson  År: 1917

Socken/stad: Arnäs  By/kvarter: Västerlandsjö

Gellerstedt i Svedje hade en gång mistat en plånbok med 400 kr. från salsskänken hemma hos sig. Hos Nils Jansson i Bodum hade de en finne till dräng. En dag då Gellerstedt var hos N.Jn. och de satt och söp, talade han om för N.Jn. om stölden. "Vi ska tala med Fin-jacke"tyckte han. De kallade in honom en kask, och sedan framställde de ärendet för honom. Finnen slog brännvinet i ett glas och lät G. titta i detta. Då såg han sin närmaste granne i brännvinet. "Vill du, att han skall komma hem med plånboken genast?" -frågade finnen. "Nej", mente G. "det är väl inte så bråttom heller?" Ett par dagar därefter, låg plånboken åter på sin plats på salsskänken, och någon av tjänstefolket hade sett honom grannen gå in där.