Titel: En, som kunde lite.

Meddelare: Skräddare Nils Erik Ritzèn  År: 1918

Socken/stad: Ådals-liden  By/kvarter: Åsmon

Det tyckes, som en del kuckel skulle hava något att innebära, fast det kan se alldeles barockt ut. -Vi hade en ko, som fick stämma. Hon höll rent ut på stryka med. Vi försökte tappa henne, men det gick ej bra. Slutligen gick jag efter en granne, som i fyllan brukade skryta med, att han "kunde lite". Han följde med min hustru till ladugården. han tog upp sin slidkniv, korsade och for med den på ömse vis över kon, under det han ideligen mumlade något, som man ej kunde urskilja. Bäst det var, slapp det lös för kon, så att hon fick släppa all urinen, och sedan var hon bra även i fortsättningen.

Åldersuppgift saknas.