Titel: "Gå fell slip"

Meddelare: Födorådstagare J Eklund  År: 1917

Socken/stad: Gideå  By/kvarter: Flyggsjö

Det var en gång en käling, som hade fått tag på slöjdyxan åt gubben sin och huggit sönder ben med den, med den påföljden, att det flög en stor bit ur yxeggen. Hon visste inte, huru hon skulle våga tala om detta för gubben, ty han var mycket rädd om den där yxan och hade strängeligen förbjudit henne att använda den. Men så på natten tog gubben till att vänsles med henne, och den lät hon honom göra. Då hon märkte, att han började vara som mest intresserad och ivrig, talade hon om för honom olyckan med yxan. Han svarade: " Dä gå fell s - s - slii - ip!"

Samma uppt. även under rubrik: VIII. Skämt, humor m.m. b. ) D:- svinaktiga.